Το Δισκάδικο κυκλοφορεί ακόμα δύο εξαιρετικά άλμπουμ σε βινύλιο αυτόν το μήνα:

THE DROBS – XIBALBA

Όλα ξεκίνησαν από ένα φτηνό sampler, μοντέλο των αρχών του 2000. Ο the Drobs διάλεγε ήχους από μουσικές βιβλιοθήκες και τους επεξεργαζόταν. Ιταλική και γαλλική μουσική της δεκαετίας του ‘60, σόουλ των αρχών του ’70, παραδοσιακοί ρυθμοί από τη Νιγηρία και την Αιθιοπία, βραζιλιάνικη μπόσα-νόβα… σάμπλαρε τους ήχους και στην πορεία άρχισε να προσθέτει από πάνω πλήκτρα. Μετά το new monster strange kings ήρθε να προστεθεί η δεύτερη κυκλοφορία με τίτλο Xibalba, με συμμετοχές από πλήθος καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους όπως ο Freddie F. μέλη από The Last Drive, j-kadillac, Stefanatty (One drop forward), Kosmik Blaster και άλλοι. Το αποτέλεσμα είναι 13 κομμάτια μοναδικής low budget high fidelity μουσικής.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από αρχές Μαρτίου 2018 μόνο σε βινύλιο, σε μία περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων.

MEATING FOR BUSINESS / vol 01

Don Stavrinos:
Η πηγή της έμπνευσής μας είναι ο δρόμος και η πραγματικότητα.
Έτσι το έργο καθίσταται αμιγώς βιωματικό, πέραν από ακαδημαϊκούς, στρουκτουραλιστικούς φραγμούς.
Απλά: Ωμό, Ειλικρινές, Απρόβλεπτο, Ελεύθερο.

Το 2013 μαζί με τον Γιάννη Δεσποτάκη ξεκινήσαμε να παίζουμε στην Αθήνα σαν ντουέτο. Το 2015 άρχισε ένας κύκλος ηχογραφήσεων μαζί με αυτοσχεδιαστές από διάφορα μέρη του κόσμου, μέρος των οποίων περιλαμβάνεται σε αυτήν την πρώτη συλλογή. Χαρακτηριστική σε αυτές τις ηχογραφήσεις η ηδονή της αμεσότητας χωρίς ακαδημαϊκούς φραγμούς.
Η MFB1-1 ηχογραφήθηκε στο σαλόνι της κ. Κλυδωνάρη στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Τα πνευστά είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες των τεσσάρων (αριστερά – δεξιά) και οι δύο κρουστοί βρίσκονται στο κέντρο. Υπάρχει ένας βασικός σκελετός που αφορά περισσότερο στη ροή και στις δυναμικές χωρίς να εστιάζει σε αρμονικές συνδέσεις και ρυθμική αγωγή.
Οι MFB1-2 και MFB1-3 ηχογραφήθηκαν ζωντανά από παράσταση στην Αθήνα και αποτελούν τα δύο τελευταία μέρη της. Ηχοληπτικά, προσπάθησα να κρατήσω το τελικό ηχογράφημα πιστό στο ηχόχρωμα και δυναμικό πεδίο του κάθε αυτοσχεδιαστή καθώς και ειλικρινές στη διάθεση του συνόλου κατά την ηχογράφηση.
Οι πηγές συλλέχθηκαν από τρία μικρόφωνα (left, right, centre) και οι κινήσεις στο mixing-mastering είναι ελάχιστες, περισσότερο τεχνικές παρά καλλωπιστικές.
Καλή ακρόαση και καλή τύχη,
Don

Ο δίσκος κυκλοφορεί από αρχές Μαρτίου 2018, σε μία περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων.